Суд конфіскував активи російського олігарха Усманова на користь України

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд стягнув на користь України активи російського олігарха Алішера Усманова на понад 2 млрд грн.
фото: росЗМІ

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції до російського олігарха Алішера Усманова та конфіскував його активи на 2 млрд грн.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Інна Богатих на сторінці у Facebook.

«Міністерство юстиції України здобуло перемогу у ВАКС: активи Усманова на понад 2 млрд грн стягнуто на користь держави», - йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення Вищий антикорупційний суд ухвалив у середу, 25 вересня.

Зазначається, що мова йде про залізорудну продукцію обсягом понад 165 тисяч тон (орієнтовна вартість - понад 2 млрд грн.). А також про 100% статутного капіталу ТОВ «Петер-Сервіс Україна» — IT-компанії, яка раніше була під контролем Усманова.

«Стягнення активів Усманова та інших прибічників Кремля є маленьким, але черговим і системним кроком для відновлення справедливості та отримання відшкодування шкоди коштом тих, хто разом із політичним керівництвом рф відповідальний за агресію проти України», – написала Богатих.

Нагадаємо, Україна націоналізувала судно російського олігарха Олександра Верховського, вартість якого становить понад 1 мільярд гривень.

У квітні Апеляційна палата ВАКС постановила стягнути в дохід держави 49% статутного капіталу компанії «Альянс Холдинг». Цією часткою володів підсанкційний ексглава Роснєфті Едуард Худайнатов.

Також Велика Британія вперше успішно конфіскувала активи російського олігарха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: