Держсекретар США Блінкен прокоментував нові ядерні погрози путіна

Читать на русском
Американський політик засудив заяву путіна на адресу Заходу про ядерну зброю, назвавши її безвідповідальною і невчасною.
Укрінформ

У Сполучених Штатах вважають, що ядерні погрози зі сторони російського диктатора володимира путіна є «безвідповідальними і невчасними».

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен заявив в інтерв'ю MSNBC.

Росія знову погрожує ядерною зброєю: скільки та яких боєголовок у неї є в арсеналіСкільки стратегічних та тактичних ядерних боєголовок має росія в своєму арсеналі – на інфографіці.

Американський політик засудив заяву путіна на адресу Заходу про ядерну зброю як «безвідповідальну» і «невчасну». Зокрема, він нагадав, що у світі багато хто «брязкав ядерною шаблею».

«Я думаю, що багато хто в світі чітко говорив про це, коли він брязкав ядерною шаблею - в тому числі і Китай в минулому. Тому я б просто закликав зробити це зараз, коли світ зібрався... щоб поговорити про необхідність більшого роззброєння і нерозповсюдження», - сказав він.

Нагадаємо, вчора путін оголосив про зміну ядерної доктрини. Він запропонував, зокрема, розглядати як підставу для завдання ядерного удару масовану повітряну атаку неядерними засобами, у тому числі безпілотниками.

У Кремлі заявили, що ці зміни є «сигналом» для західних країн.

Зокрема, Європейський союз вважає безрозсудним і безвідповідальним план путіна дозволити ядерну відповідь на масовану повітряну атаку на росію.

Водночас, у Офісі президента та ЦПД відреагували на заяви путіна про розширення російської доктрини ядерного стримування та назвали його висловлювання шантажем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: