Путін розширив умови застосування росією ядерної зброї

Читать на русском
Диктатор знову почав лякати світ застосуванням ядерної зброї заявивши, що рф залишає за собою право завдати удару, якщо противник створює для неї критичну загрозу.
Главком

Російський диктатор володимир путін провів засідання Ради безпеки щодо ядерного стримування. Голова Кремля заявив, що хоче розширити список умов застосування ядерної зброї в російській доктрині.

Про це повідомляє російське видання «Медуза», цитуючи його заяву на нараді Радбезу рф.

Росія знову погрожує ядерною зброєю: скільки та яких боєголовок у неї є в арсеналіСкільки стратегічних та тактичних ядерних боєголовок має росія в своєму арсеналі – на інфографіці.

Диктатор запропонував внести зміни до державної політики щодо умов застосування ядерної зброї. Це питання він обговорював із російськими чиновниками на нараді Ради безпеки з ядерного стримування.

Як стверджує путін, країна-агресор залишає за собою право застосувати ядерну зброю в разі агресії проти росії та Білорусії.

Згідно з його словами, в оновленій версії доктрини запропоновано «внести низку уточнень» у частині, де описано умови застосування ядерної зброї.

Як зазначють ЗМІ, путін звернув увагу присутніх на Радбезі, що в «оновленій редакції документа агресію проти росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на російську федерацію».

Він зазначив, що можливість застосування ядерної зброї рф «розглядатиме при отриманні достовірної інформації» про масований старт літаків стратегічної або тактичної авіації, крилатих ракет, безпілотників, гіперзвукових та інших літальних апаратів.

Нагадаємо, влітку путін заявив, що росія може внести зміни до своєї ядерної доктрини.

Як відомо, напередодні Зеленський заявив, що росія восени планує атакувати три українські АЕС.

Також у Кремлі зростає розуміння того, що Захід перестав піддаватися на регулярні ядерні погрози путіна – вони починають втрачати свою силу, а «червоні лінії» Москви постійно перетинають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: