Орбан у Нью-Йорку ініціював проведення мирного саміту між Зеленським і путіним – ЗМІ

Читать на русском
Орбан під час свого візиту до Нью-Йорка ініціював проведення саміту, в якому могли б взяти участь як Зеленський, так і путін.
Фото: AP / DPA

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час свого візиту до Нью-Йорка ініціював проведення саміту, в якому могли б взяти участь як президент України Володимир Зеленський, так і російський лідер володимир путін.

Про це повідомляє видання Die Weltwoche.

«Не хочу халепи для країни»: Зеленський відповів Орбану на пропозицію щодо припинення вогнюУкраїна не може просто вдатися до припинення вогню, оскільки не довіряє путіну – так Володимир Зеленський відповів на пропозицію Орбана.

За даними журналістів, Орбан провів у кулуарах Генасамблеї ООН «інтенсивні дискусії» із цього приводу з делегаціями Китаю та Бразилії.

Зазначається, що під час переговорів прем'єру Угорщини вдалося переконати бразильського президента Лулу да Сілву у необхідності проведення такого мирного саміту. Пекін також підтримав цю ініціативу.

Наразі країни обговорюють місце проведення саміту. Стверджується також, що окрім Угорщини, Китаю та Бразилії, у заході візьмуть участь Франція та Швейцарія.

«Схоже, Орбан сповнений рішучості завершити мирні переговори. Як він розповів Weltwoche, його мета – повернути європейців до активної ролі та визначити курс перед виборами до США. Оскільки Київ і Москва не надто бажають вести переговори, міжнародний тиск тепер має призвести до прориву в припиненні вогню», – пише видання.

Нагадаємо, у липні Віктор Орбан відвідував Київ, де провів переговори із Зеленським. Після цього він поїхав до росії та Китаю з «мирною місією». Орбан заявив, що в Москві його цікавила думка путіна щодо мирних ініціатив, що є на даний момент. Україна, Євросоюз та США засудили цю поїздку.

У юридичній службі ЄС заявили, що дипломатичні контакти прем'єр-міністра Угорщини та володимира путіна суперечать договорам Європейського Союзу.

А на початку серпня ЗМІ заявляли, що Угорщина повідомила ЄС про завершення миротворчої місії щодо України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: