У США відбулися дебати кандидатів у віцепрезиденти, про Україну не згадували

Читать на русском
Дебати кандидатів на посаду віцепрезидента США відбулися цієї ночі. 42 відсотки глядачів вважають, що їх виграв Джей Ді Венс, 41 відсоток – Тім Волц.
Reuters

У США відбулися дебати кандидатів на посаду віцепрезидента – демократа Тіма Волца та республіканця Джей Ді Венса.

Дебати відбулися на каналі CBS News.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

Кандидати відповідали переважно на питання, які стосуються внутрішньої політики – міграція, аборти, економіка тощо. Також говорили про війну на Близькому Сході.

Тема війни в Україні не була порушена на дебатах, хоча обидва кандидати двічі згадали володимира путіна. Зокрема, демократ Волц висловив побоювання, що «Дональд Трамп повернеться до путіна та Північної Кореї», що негативно вплине на інтереси США. Венс згадував путіна в контексті втручання росії у президентські вибори.

За даними опитування CBS News, 42% глядачів дебатів вважають, що їх виграв Венс, 41% – Уолц. Ще 17% вважають результат нічийним. Більшості глядачів дебатів обидва кандидати видалися «розумними».

Нагадаємо, 10 вересня відбулися дебати між Дональдом Трампом та Камалою Гарріс. За даними експрес-опитування CNN, більше половини глядачів дебатів вважають, що перемогла Гарріс.

Трамп заявив, що, на його думку, модератори дебатів від ABC News були «вкрай несправедливими». Пізніше він відмовився від другого раунду.

Що кандидати в президенти говорили під час дебатів про війну в Україні, можна прочитати тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: