ЄС рекомендував авіакомпаніям уникати польотів над Іраном до кінця жовтня

Читать на русском
Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу рекомендувало авіакомпаніям не здійснювати польоти над Іраном у найближчі тижні.
Фото: AP

Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу рекомендувало авіакомпаніям не здійснювати польоти над Іраном у найближчі тижні.

Заява була опублікована на офіційному сайті відомства.

МЗС засудило атаку Ірану на Ізраїль і закликало союзників «так само рішуче» захищати українське небоМіністерство закордонних справ України відреагувало на масований удар Ірану по території Ізраїлю.

В агентстві зазначили, що в регіоні спостерігається нестабільна ситуація через напруженість між Іраном та Ізраїлем.

«Рекомендація дійсна до 31 жовтня 2024 року і може бути переглянута раніше, а також адаптована чи відкликана залежно від переглянутої оцінки», – йдеться у заяві.

Відомство також додало, що слідкуватиме за обстановкою в режимі реального часу, щоб оцінювати всі можливі ризики для операторів повітряних суден ЄС.

Нагадаємо, увечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю, запустивши близько 180 балістичних ракет. Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю у відбитті масованої ракетної атаки Ірану.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар. Також ЗМІ повідомляли, що Ізраїль може відповісти Ірану ударами по ядерних та нафтових об'єктах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: