У ЄС обговорять план обходу вето Угорщини на 6 млрд євро допомоги для України – ЗМІ

Читать на русском
Чиновники ЄС розглядають способи обійти вето Угорщини на надання Україні фінансової допомоги у розмірі понад 6 млрд євро.
Фото: EPA

Чиновники Європейського Союзу розглядають способи обійти вето Угорщини на надання Україні фінансової допомоги у розмірі понад 6 млрд євро.

Про це повідомляє Bloomberg.

Союзникам України бракує грошей на допомогу наступного року – BloombergПостачання зброї Україні наступного року можуть опинитися під загрозою. Деякі союзники зазнають фінансових труднощів, а інші – відмовляються збільшити допомогу.

За даними журналістів, посли ЄС зустрінуться у вівторок, щоби обговорити це питання. Один із варіантів полягає в тому, щоб дозволити державам-членам вносити добровільні внески до Європейського фонду миру.

Це дозволило б спрямовувати гроші на допомогу Україні на основі згоди вкладників, а не одноголосної підтримки.

«Непримиренність Угорщини щодо фінансування України вже викликала дискусії серед дипломатів про те, як захистити допомогу від вето. З моменту повномасштабного вторгнення росії ЄФМ схвалив сім пакетів на загальну суму 3,5 млрд євро, а також 2 млрд євро на постачання боєприпасів», – зазначено в публікації.

Зазначається також, що поки що неясно, яку підтримку отримає план, оскільки багато основних рішень блоку підлягають одноголосному прийняттю.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що ЄС надасть Україні кредит у розмірі 35 мільярдів євро.

ЗМІ також повідомляли, що Євросоюз готує альтернативний план фінансової допомоги Україні без участі США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: