Євросоюз переносить зустрічі високого рівня з Будапешта: які причини

Читать на русском
Неформальні зустрічі міністрів закордонних справ і оборони Ради ЄС повинні були відбутися в Будапешті з 28 по 30 серпня.
фото: dw.com

Майбутні зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони країн Євросоюзу, які заплановані на серпень, будуть перенесені з Будапешта до Брюсселя.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на заяву головного дипломата ЄС Жозепа Борреля.

«Я зрозумів, що ми повинні надіслати сигнал, навіть якщо це символічний сигнал, що бути проти зовнішньої політики Європейського Союзу та дискваліфікувати політику ЄС як «сторони війни» повинно мати певні наслідки», - сказав Боррель на пресконференції у Брюсселі.

Згідно з його словами, заяви та дії Орбана і міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто проаналізовані.

«Я можу сказати, що всі країни-члени, за єдиним винятком, дуже критично поставилися до такої поведінки», – сказав Боррель.

Неформальні зустрічі міністрів закордонних справ і оборони Ради ЄС повинні були відбутися в Будапешті з 28 по 30 серпня.

Як відомо, Польща хотіла перенести неформальну зустріч міністрів закордонних справ із Будапешта до Львова, проте пропозиція була заблокована представниками Угорщини.

Нагадаємо, нещодавно Європарламент схвалив резолюцію на підтримку України, в якій, зокрема, засудив візит Орбана до Москви.

Водночас керівництво Європейського Союзу не зможе позбавити Угорщину головування у блоці, незважаючи на те, що довіра до прем'єра країни Віктора Орбана «упала до нуля» після його візиту до Москви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: