Віспа мавп: ВООЗ схвалила вакцину для підлітків

Читать на русском
ВООЗ схвалила вакцину для щеплення дітей віком від 12 до 17 років після того, як у вересні це зробив регуляторний орган Європейського Союзу.
Фото: DW

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцину компанії Bavarian Nordic проти мавпової віспи для щеплення підлітків.

Про це повідомляє Reuters у понеділок, 14 жовтня.

Мавпяча віспа-2024: що відомо про вірусну інфекцію та чим вона небезпечнаВіспа мавп вдруге за два роки дійшла з Африки до Європи. Які симптоми хвороби, як можна заразитися, лікування вірусу та яка потрібна вакцина – на інфографіці.

ВООЗ схвалила вакцину для щеплення дітей віком від 12 до 17 років після того, як у вересні це зробив регуляторний орган Європейського Союзу з лікарських засобів.

Зазначається, що людей віком від 12 до 17 років вважають особливо вразливими до спалахів цієї хвороби.

Данська компанія Bavarian Nordic також готується до проведення клінічного випробування з метою оцінки безпеки вакцини для дітей віком від 2 до 12 років. Це дозволить потенційно розширити сферу використання препарату.

ВООЗ також надала попередню кваліфікацію вакцині Jynneos для підлітків.

Нагадаємо, 14 серпня цього року ВООЗ оголосила, що швидке поширення віспи мавп у країнах Африки є глобальною надзвичайною ситуацією у галузі охорони здоров'я.

Перша вакцина проти віспи мавп – MVA-BN – пройшла попередню кваліфікацію ВООЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: