Стати оператором «Армії дронів» тепер можна через «Дію»: як це працює

Читать на русском
У додатку Дія запустили експериментальний проєкт із цифрового рекрутингу до підрозділів Армії дронів.
Фото: vctr.media

У додатку «Дія» запустили експериментальний проєкт із цифрового рекрутингу до підрозділів «Армії дронів».

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

Стало відомо, скільки громадян звернулися до центрів рекрутингу ЗСУВ Україні функціонують 42 центри рекрутингу і до них за весь час звернулися 20 954 громадяни.

За його словами, новий сервіс дозволяє всім охочим подати заяву за кілька кліків без участі ТЦК та військово-лікарських комісій.

«Після подання заяви потрапите тільки в той підрозділ, який обрали. Жодного «розподілу» та мобілізації через ТЦК, все вирішуєте ви і на базову військову підготовку йдете з вже підписаним контрактом. Придатність до служби також підтверджуєте самостійно ще на етапі подання заяви, тому проходити ВЛК не потрібно», – написав Федоров.

Він зазначив, що рекрутинг у «Дії» «нагадує пошук роботи на сайті із вакансіями». Громадянину потрібно лише виставити фільтри у пошуку, вибрати бажаний підрозділ та направити одну або кілька заяв.

«Самостійно обираєте напрям, пов’язаний з БпЛА, — від оператора будь-якого дрона до інженера. Далі рекрутер запрошує вас на співбесіду і підрозділ підписує з вами контракт. Це все», – додав урядовець.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів схвалив порядок реалізації експериментального проєкту з рекрутингу у ЗСУ в електронній формі. Він розрахований на 2 роки.

Раніше в Міноборони розповіли, скільки людей щомісяця приєднується до ЗСУ через систему рекрутингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: