Велика Британія надасть Україні майже 3 млрд доларів від заморожених активів рф

Читать на русском
Кредит від Великої Британії призначено для бюджетної підтримки військових витрат України. Йдеться про протиповітряну оборону, артилерію та більш ширшу підтримку обладнання.
Reuters

Сполучене Королівство надасть Україні кредит у розмірі 2,26 млрд фунтів стерлінгів (близько 2,93 млрд доларів), за рахунок доходів від заморожених активів рф.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Як зазначається, кредит від Великої Британії призначено для бюджетної підтримки військових витрат України. Він спрямований на те, щоб країна інвестувала гроші у ключове обладнання для підтримки своїх зусиль у війні проти рф.

Йдеться про протиповітряну оборону, артилерію та «більш ширшу підтримку обладнання». Крім того, кошти йдуть на додаток до існуючої щорічної військової допомоги від Лондона Києву в розмірі 3 млрд фунтів стерлінгів.

Сполучене Королівство наголосило, що кредит буде погашено за рахунок прибутку від заморожених російських активів.

Згідно з інформацією уряду, нові 2,26 млрд фунтів стерлінгів - це внесок у схему G7 Extraordinary Revenue Acceleration (ERA) Loans to Ukraine, в рамках якої 50 млрд доларів від країн G7 буде надано Україні для її військових, бюджетних та відновлювальних потреб.

Як відомо, Франція направить Україні більше озброєння завдяки відсоткам від заморожених активів рф. Зокрема, європейська країна передасть Україні ще 12 САУ Caesar.

Нагадаємо, у жовтні Рада ЄС схвалила виділення Україні 35 млрд євро за рахунок заморожених активів рф. Також повідомлялося, що Франція направить заморожені активи рф на постачання зброї Україні, а Чехія закупить для України боєприпаси за рахунок заморожених активів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: