Речник Зеленського спростував інформацію, що сім країн – проти запрошення України до НАТО

Читать на русском
Речник президента України Сергій Никифоров пояснив, чому інформація про те, що сім країн нібито блокують вступ України до НАТО, це лише чутки.
president.gov.ua

Інформація у закордонних ЗМІ про те, що сім країн нібито виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності. Такі чутки розпускають з певною метою.

Про це повідомив речник президента України Сергій Никифоров, передає Укрінформ.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

«Інформація у ЗМІ про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності», – сказав Никифоров.

За його словами, ці чутки вигідні тим, хто хоче справити хибне враження, нібито вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу.

«Насправді, ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а в іншому ведеться активна робота з адвокації», – додав Никифоров.

Він нагадав, що запрошення до НАТО – це перший пункт «плану перемоги» президента України та надійний шлях до справедливого та тривалого миру.

Нагадаємо, видання Politico з посиланням на джерела у Вашингтоні та НАТО повідомило, що сім країн НАТО гальмують запрошення України до Альянсу. Зокрема Німеччина та США нібито є одними з найбільших держав, які не хочуть запрошувати Україну до НАТО. Угорщина та Словаччина також нібито не підтримують це рішення, а Бельгія, Словенія та Іспанія «ховаються за США та Німеччиною».

Нещодавно в НАТО розповіли, чому Україні зараз не дають запрошення на вступ до Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: