Допомогали ухилянтам: у Києві у працівників ТЦК знайшли більше мільйона доларів

Читать на русском
Правоохоронці викрили працівників Голосіївського районного ТЦК, які допомогли тисячам ухилянтів.
фото прокуратура

Працівники Голосіївського районного ТЦК допомогли ухилитись від мобілізації тисячам військовозобов'язаних. Під час обшуків у них знайшли 1,2 млн доларів готівкою.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора у четвер, 24 жовтня.

Корупційні схеми у МСЕК: підозру вже отримали 64 посадовцяУ ході перевірок 64 чиновники МСЕК отримали підозри у скоєнні злочинів, також скасували понад 4 тисячі фіктивних висновків про інвалідність.

За даними слідства, підозрювані організували схему отримання неправомірної вигоди від чоловіків, які підлягають мобілізації. За 8,5 тисяч доларів вони обіцяли допомогти з постановкою їх на облік у певному ТЦК, видати тимчасові посвідчення та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру військовозобов'язаних та резервістів.

Правоохоронці затримали підозрюваних під час отримання другої частини коштів на суму 4 тисячі доларів.

Всього проведено понад 40 обшуків. Вилучено понад 1,2 млн доларів та 45 тисяч євро готівкою, мобільні телефони, чернові записи, печатки та кліше районного ТЦК, військові квитки, 11 автомобілів бізнес-класу вартістю понад 100 тисяч доларів кожна.

Вже оголошено підозру трьом службовцям Голосіївського районного ТЦК, колишньому голові ВЛК та двом цивільним особам. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, раніше у Тернополі затримали керівника районного ТЦК, який вимагав у підприємця хабар за відстрочку від призову. Також у Дніпрі посадовець ТЦК організував схему ухилення від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: