Рівень зайнятості українських біженців у Німеччині зріс удвічі від початку війни – дослідження

Читать на русском
За даними опитування, 30 відсотків українських біженців у Німеччині працевлаштовані. Це майже вдвічі більше, ніж два роки тому.
tagesschau.de

У Німеччині працевлаштовані 30% українських біженців (з 1,1 мільйона). Це майже вдвічі більше, ніж улітку 2022 року, коли працювало лише 16% українців.

Це дані дослідження, проведеного Федеральним інститутом демографічних досліджень (BiB) у Вісбадені.

Скільки грошей країни Європи витратили на допомогу українським біженцямКраїни Європи витратили вже близько 117 млрд євро на допомогу українським біженцям. Докладніше за країнами – на інфографіці.

У ході опитування з'ясувалося, що ще 30% українських біженців наразі шукають роботу. Директор BiB Катаріна Шпіс назвала відсутність знання німецької мови та тривалі процедури визнання професійної кваліфікації, здобутої в Україні, головними перешкодами при пошуку роботи.

92% українців, які поки що не шукають роботи, або відвідують мовні курси, або кажуть, що недостатньо володіють німецькою для працевлаштування. Інші доглядають дітей чи родичів, а рівень зайнятості матерів з маленькими дітьми становить лише 22%.

Нагадаємо, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер запропонував змінити правовий статус українських біженців, щоб спонукати їх до пошуку житла та заощадити на виплатах.

Раніше у МЗС Німеччини відповіли, чи планують депортувати безробітних українців.

За даними іншого німецького дослідження, близько чверті українських біженців у Європі не планують повертатись додому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: