Лише 30% снарядів, випущених нещодавно рф на війні, були російського виробництва – Bloomberg

Читать на русском
З усіх снарядів, які росія нещодавно витратила на війні в Україні, більше половини надійшли з КНДР та Ірану.
Колаж 24 каналу

Приблизно 70% снарядів, які російська армія нещодавно застосувала на фронті, були з КНДР та Ірану. І лише третина боєприпасів була виготовлена в рф.

Про це пише видання Bloomberg.

Як Північна Корея, Іран та Китай допомагають росії вести війну проти УкраїниПутін має кілька країн-посібників у війні проти України. Яку військову підтримку надають Іран, Північна Корея та Китай – на інфографіці.

«Південнокорейська оцінка цитує українських розвідників, які повідомляють, що лише 30% снарядів, випущених нещодавно силами Кремля, були російського виробництва. З 60%, що залишилися, були з Північної Кореї і 10% були іранського виробництва, йдеться в документах», – йдеться в повідомленні.

Також, пише видання, з серпня минулого року Пхеньян відправив рф близько 8 мільйонів снарядів північнокорейського виробництва калібру 122 мм і 152 мм, близько 100 ракет Hwasong-11, а також протитанкову зброю Bulsae-4.

Нагадаємо, за даними ГУР та Пентагону, військові з Північної Кореї вже знаходяться в росії та проходять підготовку. За словами президента України Володимира Зеленського, перші військові КНДР будуть задіяні у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня.

24 жовтня президент рф володимир путін вперше прокоментував прибуття в росію військових з КНДР. При цьому він заявив, що «військові відносини між росією та Північною Кореєю — це наша справа».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: