Зеленський прибув до Швеції та анонсував підписання трьох безпекових угод

Президент Володимир Зеленський перебуває з візитом у шведській столиці Стокгольмі, де візьме участь у третьому саміті Україна – Північна Європа.

Він написав про це у Telegram.

«Наші ключові пріоритети: ППО для України – маємо забезпечити більше систем, спільні оборонні виробництва – та забезпечення наших воїнів зброєю, а також наша глобальна робота заради примусу росії до миру», – повідомив Зеленський.

Він анонсував, що сьогодні буде підписано одразу три безпекові угоди, які зафіксують прогнозовану оборонну та іншу різнобічну підтримку України на тривалий період.

У Стокгольмі Зеленський зустрічатиметься з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, президентом Фінляндії Олександром Стуббом, прем'єркою Данії Метте Фредеріксен, прем'єром Норвегії Йонасом Гаром Стерре, прем'єром Ісландії Б'ярні Бенедиктссон, а також з королем Швеції Карлом XVI і представниками оборонних компаній.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, 1 червня Володимир Зеленський відвідає Саудівську Аравію, щоб заручитись підтримкою перед Глобальним самітом миру.

Інші новини про візити Зеленського: наступного тижня він збирається поїхати до Франції, де відбуватимуться заходи з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії. Під час його візиту Еммануель Макрон може оголосити про відправку військових інструкторів до України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО