Гендиректор МАГАТЕ пояснив, чому не бере участі у Саміті миру

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі не приїхав на Глобальний саміт миру до Швейцарії, оскільки не хоче змішувати політичні аспекти з технічною роботою агентства.

Про це сам Гроссі сказав в інтерв'ю Укрінформу.

«У рамках дуже обережного підходу і недопущення змішування політичних міркувань з нашою технічною роботою, ми не збираємося бути присутніми там (на Саміті миру - ред.)», – пояснив Гроссі.

Водночас, за словами гендиректора МАГАТЕ, він був на зв'язку в процесі підготовки саміту з міністром енергетики України Германом Галущенком, а також провів зустріч цього тижня з главою МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассісом.

«Я висловив міністру закордонних справ Швейцарії сподівання, що роль агентства буде обговорюватися (на Саміті миру – ред.) і що важливість та посилення його незалежної технічної роботи буде підтримано», – заявив Гроссі.

Нагадаємо, сьогодні у Швейцарії розпочинається Глобальний саміт миру, на який приїхало близько сотні делегацій. Президент України Володимир Зеленський 14 червня прибув до Швейцарії та розповів про свої очікування від Саміту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО