У КНДР заявили про успішне випробування нової балістичної ракети – подробиці

Північна Корея заявила, що напередодні провела успішне випробування нової тактичної балістичної ракети «Hwasongpho-11Da-4.5», здатної нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тонни.

Про це повідомляє Yonhap, з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Північна Корея заявила у вівторок, 2 липня, що провела випробування нової тактичної балістичної ракети, здатної нести «надвелику» боєголовку.

Зазначається, що тестовий вогонь у понеділок мав на меті перевірити стабільність польоту та точність влучення на максимальній дальності 500 кілометрів і мінімальній дальності 90 кілометрів.

Як додається, в липні КНДР проведе ще одне випробування цієї ракети, аби знову перевірити її льотно-технічні характеристики, точність ураження та потужність вибуху надвеликої боєголовки на середній дальності 250 км.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї JCS у понеділок зафіксував пуски двох балістичних ракет із західного регіону КНДР у північно-східному напрямку в бік Японського моря.

Одна з них пролетіла близько 600 кілометрів і впала в море, але інша подолала лише близько 120 км і зникла з радарів, через що в JCS припустили, що друга ракета зазнала невдачі й могла вибухнути в повітрі.

Нагадаємо, у неділю, 30 червня, військові Північної Кореї також провели запуск балістичної ракети у східному напрямку.

Також стало відомо, що Північна Корея могла протягом півроку передати росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів для війни в Україні. З серпня 2023 року по січень 2024 року з КНДР до росії прибуло понад 74 тисяч тонн вибухівки.

А нещодавно росія та Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Він передбачає надання взаємної допомоги «у разі агресії» проти одного з учасників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО