Першу пресконференцію Байдена після дебатів переглянуло більше людей, ніж церемонію «Оскар»

Пресконференцію президента США Джо Байдена після невдалих дебатів переглянули понад 23 мільйони людей. Це більше, ніж аудиторія церемонії вручення премії «Оскар» цього року.

Про це повідомила газета New York Times із посиланням на дані американської дослідницької компанії Nielsen.

«Понад 23 мільйони людей – більше, ніж аудиторія цьогорічної церемонії вручення премії «Оскар», – підключилися в четвер увечері, щоб подивитися, як Байден провів свою першу пряму пресконференцію після невдалого виступу на дебатах із колишнім президентом Дональдом Трампом минулого місяця», – йдеться в повідомленні.

Відзначають, що телевізійна аудиторія склала приблизно 45% із 51,3 мільйона, які дивилися дебати. Пресконференцію транслювали кілька великих телемереж. Приблизно чотири з п'яти глядачів були віком від 55 років. Тоді як мережа ABC привернула найбільшу аудиторію серед дорослих віком від 25 до 54 років.

Відтак майже годинний виступ Байдена став однією з найпопулярніших телепередач року, окрім спортивних подій. Також люди могли дивитися виступ Байдена на цифрових новинних сайтах і в соціальних мережах, які Nielsen не відстежував.

«Увагу американців привернули питання до віку й придатності президента Байдена до можливої нової каденції. Окрім того, він рідко проводить індивідуальні пресконференції», – зазначають в New York Times.

Нагадаємо, Байден на саміті НАТО у Вашингтоні, представляючи президента України Володимира Зеленського, випадково назвав його «президентом путіним».

Тим часом дедалі більше демократів хочуть, щоб він вийшов із передвиборчих перегонів після провальних дебатів із Дональдом Трампом.

Сам Байден каже, що не зніматиме свою кандидатуру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО