Економіка КНДР зросла на тлі постачання зброї росії

Реальний ВВП Північної Кореї зріс на 3,1%, порівняно з попереднім роком. До цього економіка країни скорочувалася три роки поспіль, а це зростання стало найбільшим з 2016 року.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на оцінку Центрального банку Південної Кореї.

Як зазначає видання, економічне зростання відбулося на тлі зближення КНДР з росією та постачання зброї, а також скасування обмежень, запроваджених на початку пандемії COVID-19, та які підірвали торгівлю.

Економічне зростання прискорили здебільшого важка та хімічна промисловість. Хоча у звіті не йдеться, чи займалися ці галузі будь-яким виробництвом зброї, відзначено зростання виробництва первинних металів, які можуть включати залізо, сталь, мідь, нікель та алюміній.

Нагадаємо, експерти ще торік прогнозували, що постачання північнокорейської зброї росії відкриє новий приток доходів для ізольованої країни і може підштовхнути до зростання її застійну економіку.

На початку 2024-го лідер КНДР Кім Чен Ин зробив низку заяв, які свідчили про його бажання і готовність розпочати війну з Південною Кореєю. Але, за словами аналітиків, саме економічне зростання країни зупиняє його.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО