Росіяни не можуть зняти готівку через масштабну атаку хакерів ГУР – ЗМІ

Хакери ГУР атакували в рф брокерські програми та банкомати, через що користувачі низки російських банків не можуть зняти готівку, а також блокуються карти.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє 24 канал.

Як зазначає джерело, атака кіберфахівців ГУР МОУ по російському банківському сектору, який задіяний у фінансуванні збройної агресії росії, триває вже кілька днів поспіль.

«Після ураження онлайн-сервісів провідних російських банків, інтернет-провайдерів, соцмереж та національних платіжних систем, тепер зазнали атаки банкомати. Крім того, українській розвідці вдалося отримати доступ до баз даних російських фінансових установ», – повідомило джерело.

Як повідомляють джерела в українській розвідці, до основних банківських установ рф, яким вже заблоковані онлайн-сервіси, приєдналися брокерські застосунки та банкомати.

«Відтепер користувачі низки російських банків не можуть зняти готівку, оскільки при спробі скористатися банкоматом їх дебетові та кредитні картки одразу блокуються. Крім того, кіберфахівцям ГУР МОУ вдалося отримати доступ до великих обсягів баз даних фінансових установ, на яких здійснюється атака», – зазначило джерело.

Нагадаємо, раніше українські хакери атакували кілька компаній у рф, які підтримують війну. До цього хакери ГУР атакували інфраструктуру росіян у Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО