Ізраїль підтвердив ліквідацію командувача військовим крилом ХАМАС Дейфа

Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що внаслідок удару по Газі 13 липня було ліквідовано командувача військовим крилом ХАМАС Мухаммада Дейфа.

Про це повідомляє Times of Israel.

У ЦАХАЛ стверджують, що отримали розвіддані, які підтверджують смерть Дейфа.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що підтвердження вбивства Дейфа є «великим кроком» на шляху до викорінення угруповання.

«Вбивство головного вбивці Мухаммеда Дейфа, «Бен Ладена з Гази», 13 липня 2024 року – великий крок на шляху до викорінення ХАМАС як військової та урядової організації та до досягнення поставлених нами цілей війни», – написав він у соцмережі X.

58-річний Дейф, який командував бригадами «Із ад-Дін аль-Кассам» понад два десятиліття, довгий час був одним із найбільш розшукуваних Ізраїлем терористів. Вважається, що він був архітектором нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Нагадаємо, в Газі заявили, що під час удару Ізраїлю, який було завдано з метою ліквідувати Дейфа, загинули щонайменше 90 людей, а ще близько 300 людей було поранено.

Учора в Тегерані було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Ізраїль не брав на себе відповідальності за ліквідацію Ханії та взагалі не коментував його смерть. Однак верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО