Росія прагне використовувати Іран у протистоянні Заходу – ISW

Кремль планував передати ракети та інше обладнання хуситам в Ємені, адже прагне використовувати Іран для опосередкованого протистояння із Заходом.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Кремль планував передати хуситам в Ємені ракети й іншу військову техніку, але не передав їх після дипломатичного тиску.

Аналітики зазначають, що плани росії підтримки хуситів узгоджуються з декількома російськими інформаційними та гібридними операціями.

«Вони мають на меті спонукати Захід до самоутримання від підтримки України через побоювання конфронтації з росією», – пишуть в ISW.

Поглиблення партнерства росії з Іраном, ймовірно, спонукатиме Кремль розглянути можливість підтримки інших іранських маріонеток і використання цих груп у непрямих спробах погрожувати Заходу ескалацією.

«Підвищена готовність росії використовувати Іран та його помічників для опосередкованого протистояння із Заходом завадить спробам рф представити російську зовнішню політику на Близькому Сході як збалансовану та може ще більше ускладнити відносини росії з країнами, стурбованими російсько-іранською співпрацею», – додають у дописі.

Раніше аналітики наголошували, що росія та Іран продовжують демонструвати свою прихильність до поглиблення двосторонніх відносин і багатосторонньої співпраці.

Також ЗМІ писали, що Іран суттєво нарощує виробництво ракет та дронів для рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО