Гарріс і Трамп мають рівні шанси стати президентом США – опитування

Віцепрезидентка США Камала Гарріс та кандидат від республіканців Дональд Трамп зрівняли шанси перемогти на президентських виборах.

Про це свідчать дані соціологічного опитування CBS News/YouGov.

Зазначають, що Камала Гарріс лідирує за рейтингом у загальнонаціональному опитуванні, випереджаючи кандидата від республіканців Дональда Трампа на два відсоткових пункти, у ключових штатах – шанси рівні.

За Гарріс готові віддати свої голоси 49%, а за Трампа - 47% виборців. За незалежного кандидата Роберта Кеннеді готові проголосувати лише 2%.

У ключових штатах кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають на сьогодні рівні шанси на перемогу.

Опитування показують, що в Мічигані обидва кандидати мають по 48%, Пенсильванії – по 50%, Арізоні – по 49%. Незначну перевагу Трамп демонструє у Вісконсині (за нього – 50%, за Гарріс – 49%), Джорджії (50% і 47%) та Північній Кароліні (50% і 47%). Гарріс дещо випереджає Трампа в Неваді (50% проти 48%).

Зазначають, що опитування проводилося з 30 липня по 2 серпня.

Нагадаємо, 2 серпня Гарріс офіційно стала кандидаткою у президенти США від Демократичної партії. Вона забезпечила собі більшість голосів, а саме 2350.

Також раніше повідомлялось, що віцепрезидентка США Камала Гарріс випереджає кандидата від республіканців Дональда Трампа у чотирьох ключових американських штатах із семи, які, ймовірно, вирішать результат президентських виборів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО