Росіяни провели ротацію флоту в Чорному морі: скільки там кораблів

В акваторії Чорного моря відбулася ротація кораблів окупаційних військ. Станом на вечір вівторка, 6 серпня, зафіксований лише один російський підводний човен.

Про це речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідмоляє в ефірі телемарафону.

«Що стосується Чорного моря, то там відбулася ротація. Підводний човен, який раніше перебував у акваторії Чорного моря, повернувся у пункт базування у Новоросійськ і його замінив аналогічний підводний човен, того самого проєкту - 636-го, і він зараз перебуває на чергуванні. Тобто, в акваторії Чорного підводного моря залишається один такий підводний човен», - зазначив Плетенчук.

Згідно з його словами, цей човен перебуває у Чорному морі більше на бойовому чергуванні, ніж із метою застосування.

При цьому, речник поінформував, що з акваторії Азовського моря вони фактично не спостерігають ніяких загроз.

Плетенчук зазначає, що після кількох вдалих уражень навколо цієї акваторії росіяни зробили відповідні висновки і у результаті покинули цю акваторію у принципі.

«Висновки ці базуються на тому, що ВМС, наприклад, змогли знищити склади дронів у Єйську, змогли уразити паром у порті Кавказ. Інші складові Сил оборони так само посильно долучаються до подібних атак, тому Азов зараз фактично звільнений від росіян, якщо можна так сказати, якщо брати корабельну складову. Узбережжя, на жаль, залишається досі у російській окупації», - додав речник ВМС.

Водночас, відповідаючи на питання щодо стану залишків флоту у росіян, представник ВМС ЗСУ пояснив, що основним елементом, який може нести небезпеку для України, залишаються носії крилатих ракет, яких країна-агресор має в акваторії Чорного моря 8 одиниць.

Нагадаємо, нещодавно 29 липня російські військові вперше вивели в море одразу три підводні човни, що є носіями крилатих ракет.

Раніше речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук розповідав, що росія з приходом нового командувача Військово-морського флоту змінила тактику у Чорному та Азовському морях.

Також відзначали, що країна-агресор вважає Азовське море безпечнішим для своїх суден, ніж Чорне через закриту Керченську протоку і наявність цивільних кораблів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО