Відновлення військових у званні: Зеленський підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє відновлювати офіцерів у військовому званні під час воєнного стану.

Про це повідомляється на сайті ВР у картці законопроекту №9316.

«Повернено за підписом від президента України», – йдеться у підписі.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Відповідно до законопроекту, під час дії воєнного стану офіцери, позбавлені військового звання в дисциплінарному порядку, відновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади, яку вони обіймають за умови позитивної атестації, наказами начальників підпорядкування яких вони проходять діючу військову службу або прирівняних до них і вище.

У разі відсутності такої посадової особи (внаслідок розформування, ліквідації органу військового управління тощо) наказ видається найвищою посадовою особою, яка має право видавати накази за особовим складом.

До відновлення офіцера в колишньому військовому званні та присвоєння йому чергового звання повторне позбавлення військового звання не допускається, йдеться у законі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ініціював законопроєкт про позбавлення держнагород «фанатів росії». У Мінкульті допустили, коли буде ухвалено закон.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО