На Харківському напрямку зафіксовано новий антирекорд за кількістю обстрілів

Минулої доби на Харківському напрямку кількість обстрілів значно збільшилася – понад 500. При цьому раніше було 300-400 за добу.

Про це у коментарі «Суспільне Харків» повідомив речник ОТГ «Харків» Віталій Саранцев.

За його словами, минулої доби було 11 бойових зіткнень. Це стандартна кількість. А кількість обстрілів з боку рф значно збільшилася.

«За вчорашню добу був новий антирекорд – 517 обстрілів у зоні відповідальності ОТГ Харків. Спочатку ми мали 350-360. Пізніше вже 400–460. Останній тиждень було близько 500. А вчора вже 517. Зараз це антирекорд. Сказати, що є якісь послаблення штурмових дій – цього теж не спостерігаємо», – сказав речник ОТГ.

За його словами, росіяни застосовують важку артилерію – обстрілюють позиції з РСЗВ, БМП, танків, також збільшили кількість ударів дронами.

Саранцев додав, що у Вовчанську окупанти перегруповуються і, очевидно, отримали також нові партії озброєння. Наразі вони доозброюють свої підрозділи, які залучаються до штурмових дій у місті. Накопичують вогневі засоби: РПГ-18, РПГ-22, реактивні вогнемети.

Нагадаємо, травневий наступ рф на Харків провалився. Глава ГУР Кирило Буданов спрогнозував, коли наступ росії піде на спад.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО