Привласнили понад 1,5 млрд грн: в Україні викрили масштабну схему розкрадання грошей на оборону

Правоохоронці викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на потреби оборони України.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Там зазначили, що під час операції було викрито 28 службовців по всій Україні. Йдеться, зокрема, про представників Міністерства оборони, військових частин, ТЦК та СП, обласних військових адміністрацій та міських рад, а також директора підприємств.

Загальна сума збитків державі від дій цих осіб становить понад 1,5 млрд грн. Чиновників підозрюють, зокрема, у закупівлях товарів за завищеними цінами та завищення вартості робіт, а також у службовій недбалості при здійсненні прийому неякісного форменого одягу для ЗСУ, підробці та використанні підроблених документів.

При цьому начальнику Головного управління Міноборони інкриміновано перешкоджання законній діяльності ЗСУ. Він проігнорував держконтракт, уклав додаткову угоду та безпідставно перерахував бюджетні гроші підприємству.

«У межах слідства правоохоронці провели понад 65 обшуків в установах, організаціях по всій території України (Західному, Центральному, Південному та Східному регіонах). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів», – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, у липні правоохоронці викрили схему розкрадання майже 140 млн грн бюджетних коштів, які виділялися на потреби ЗСУ.

Також повідомлялося, що СБУ викрила посадовців львівського «Арсеналу», які привласнили майже 1,5 мільярда гривень, призначених для закупівлі боєприпасів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО