У Києві затримали агентку ГРУ, яка влаштовувала підпали авто військових

Служба безпеки зірвала спроби військової розвідки рф створити агентурний осередок у Києві. У столиці затримано резидентку (старшу агентку) російського ГРУ, яка координувала виконавців «російських замовлень» в Україні.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 9 серпня.

Зазначається, що першочерговим завданням осередку мав стати підпал службових автомобілів Сил оборони. За задумом росіян, знищення військових автомобілів має призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні.

Для викриття резидентки ГРУ СБУ задіяла свого подвійного агента – жителя столиці, якого українська спецслужба викрила на підготовці до одного з підпалів.

Внаслідок комплексних заходів чоловік пішов на співпрацю зі Службою та допоміг задокументувати підривну діяльність фігурантки.

Так, за матеріалами справи, резидент знаходилася на прямому зв'язку зі співробітником Головного управління Генштабу Збройних сил рф (більш відомого як ГРУ).

Вона займалася координацією підпалювачів та допомагала їм проводити вибухову діяльність у Києві. Задокументовано, що жінка давала прямі інструкції щодо виготовлення саморобних запальних пристроїв, якими зловмисники мали знищувати військові автомобілі.

Крім того, вона особисто намагалася зняти на відео один із підпалів, який мав зробити «подвійний агент». Тоді її затримали співробітники СБУ.

На місці події оперативники вилучили саморобний запальний пристрій та мобільний телефон із доказами підривної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали поплічників ФСБ, які підпалювали автомобілі військових. Також було затримано російського агента, який готував підпали будівель ТЦК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО