Українські хакери заблокували роботу розробника ядерної зброї у росії

BO Team атакували інтернет-провайдера «Вега» у Снєжинську Челябінської області. Зокрема, під удар потрапив розробник ядерної зброї.

Про це повідомляє Інформаційний спротив.

Кіберактивісти «BO Team» здійснили атаку на російський інтернет-провайдер «Вега», унаслідок чого було заблоковано роботу Всеросійського науково-дослідного інституту технічної фізики, що є розробником ядерної зброї.

Відзначають, що атака призвела до того, що вже п'ять днів поспіль заблоковано доступ до інтернету та зв'язку для низки стратегічних підприємств міста, перспективи їх відновлення досі невідомі.

Ключовою метою атаки, як стверджують активісти, був збір персональних даних та документів «ВНІІТФ», який перебуває під санкціями.

«Здобута в місцевих пабліках соцмереж красномовна переписка та коментарі свідчать, що через кібератаку можливий зрив державного оборонного замовлення», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, кіберфахівці Головного управління розвідки у липні здійснили одну з найбільших в історії DDOS-атак на інтернет-інфраструктуру Росії - вона тривала протягом тижня. Під ударом був, зокрема, Центробанк росії.

Також повідомлялося, що хакери ГУР атакували російські брокерські програми та банкомати, через що користувачі низки банків не могли зняти готівку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО