МОЗ призначило в. о. гендиректора «Охматдиту»

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко призначив тимчасово виконуючим обов’язки «Охматдиту» Олександра Уріна, який очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій медзакладу.

Про це керівник відомства повідомляє у на сторінці у Facebook.

Як зазначається, рішення про призначення Уріна прийнято за результатами зустрічі міністра охорони здоров'я України з завідувачами відділень «Охматдиту».

«З урахуванням порад лікарів, прийняв рішення тимчасово покласти виконання обов’язків генерального директора Охматдиту на Олександра Уріна, який нині очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Охматдиту», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, перед цим Ляшко попереджав, що гендиректором дитячої лікарні стане один із завідувачів відділень, який отримає найбільшу підтримку колег.

Згідно зі словами міністра, він 17 серпня зустрівся з декількома завідувачами відділень лікарні, аби почути їх думки, обговорити бачення, як має рухатись та розвиватись Охматдит далі, а також хто готовий очолити цей рух в складний час та має довіру колег. Рішення було прийнято за результатами цієї зустрічі.

«Пересвідчився, що колектив лікарні йому (Уріну - ред.) довіряє. Зі своєї сторони теж буду всіляко підтримувати рішення, які зроблять Охматдит ще кращим, а ми сьогодні напрацювали їх чимало. Скоро поділимося», - зазначив очільник МОЗ.

Як відомо, генерального директора «Охматдиту» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок.

Нагадаємо, БО «Благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство», на рахунки якого надійшло майже 380 млн гривень благодійних внесків майже з усього світу, відмовляється віддати ці гроші самій лікарні.

Також повідомляли, що для відновлення корпусу лікарні було обрано компанію «Буд-технолоджі» – це була третя за дорожнечею пропозиція. Після скандалу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що тендер скасують та проведуть новий через Prozzoro.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО