Медик швидкої коригував удари рф по Одеській області – СБУ

В Одеській області СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ракетні та дронові удари по одному з портових міст регіону.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як з’ясували правоохоронці, чоловік збирав інформацію про розташування особового складу та кораблів морської охорони Держприкордонслужби, а також про позиції ППО, що захищають південний регіон. Злочинцем виявився 39-річний фельдшер місцевої станції екстреної медичної допомоги.

«У поле зору спецслужби рф чоловік потрапив ще у квітні цього року, коли публікував антиукраїнські коментарі в Телеграм-каналах країни-агресора», – йдеться у повідомленні.

За завданням ФСБ він збирав розвідувальну інформацію під час викликів швидкої допомоги. Отримані дані фіксував на Google-карті, а потім передавав їх російським кураторам.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), він перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше стало відомо, що в Україні нейтралізували російську агентурну мережу, яка діяла у трьох областях. Зрадники шпигували за ЗСУ та об’єктами критичної інфраструктури.

Також СБУ та Національна поліція затримали агента спецслужб рф, який готував замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО