Підтоплення метро у Києві: Кличко заявив, що відновлювальні роботи вже на завершальному етапі

У Києві зовнішні роботи на пошкодженій ділянці «синьої» гілки метро добігають кінця, а внутрішні роботи в новій частині тунелю продовжуються, щоб рух метро відновився на початку осені.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомдяє у Facebook.

«На завершальному етапі відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро «Деміївська» – «Либідська». Сьогодні розпочали засипати котлован ґрунтом. Перед цим навколо оновленої ділянки тунелю котлован залили спеціальною цементною сумішшю та майже демонтували три рівні його кріплень. Невдовзі виконають роботи з благоустрою території на місці будмайданчику», - повідомив Кличко.

Керівник міста зазначив, що відновлювальні роботи тривають цілодобово.

«Напередодні фахівці завершили роботи з будівництва нової ділянки тунелю довжиною 27 метрів. Також посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною понад 50 метрів). Наразі завершують роботи з укладання нового рейкового полотна. В тунелі відновлюють усі необхідні кабельні мережі та монтують контактну рейку, через яку подається напруга», - розповів Кличко.

При цьому, відновлення руху метро на «Теремки» очікується на початку осені.

«Перед повноцінним відновленням руху здійснять пробні пуски поїздів, а також ретельну перевірку всіх систем безпеки руху. Робимо все, щоб поновити рух поїздів на ділянці на початку осені», - додав Кличко.

Як відомо, причиною аварійної ситуації на синій гілці київського метро стало недотримання технологій під час будівництва перегону.

Нагадаємо, рух поїздів на ділянці між станціями «Теремки» – «Деміївська» було зупинено 8 грудня. Спочатку планувалося, що це на півроку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО