У ЄС закликали Монголію арештувати путіна в разі його візиту

Європейський Союз очікує, що влада Монголії виконає взяті на себе зобов'язання і заарештує російського диктатора володимира путіна, коли той приїде до країни.

Про це заявила представниця Зовнішньої дипломатичної служби ЄС Набіла Массралі, її цитує Інтерфакс-Україна.

«Монголія є державою-учасницею Римського статуту МКС із 2002 року. З урахуванням правових зобов'язань, які він спричиняє, ми висловили своє занепокоєння з приводу візиту і чітко виклали позицію МКС через нашу делегацію в Монголії», – сказала вона.

Массралі наголосила, що Монголія, як і всі інші країни, має право розвивати свої міжнародні зв'язки відповідно до своїх інтересів.

«Однак стосовно путіна діє ордер на арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом за незаконну депортацію та переміщення тисяч українських дітей з тимчасово окупованих територій України до росії», – резюмувала чиновниця.

Нагадаємо, володимир путін збирається приїхати до Монголії у вівторок, 3 вересня. Це буде його перша поїздка до країни-члена МКС після видачі ордера на арешт.

За даними ЗМІ, Монголія запевнила Кремль, що не заарештовуватиме путіна за ордером МКС. Водночас Україна закликала владу Монголії передати диктатора Гаазькому суду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО