Зеленський відреагував на передачу росії іранських балістичних ракет

Військово-політичне керівництво України отримало інформацію про передачу росії іранських балістичних ракет від західних розвідок.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції за підсумками четвертого саміту Кримської платформи.

За словами глави держави, спочатку Україна мала ті ж дані, які всі вже бачили в медіа.

«Без будь-яких деталей. Деякі деталі щодо кількості – може, ми бачили трохи більше, ніж є у відкритій інформації. Я цю інформацію отримав на рівні розвідок від партнерів», – сказав він.

Зеленський уточнив, що зараз не може підтвердити факт застосування таких ракет проти України.

«Я можу підтвердити лише, коли у нас є докази, як це було з Північною Кореєю і щодо ракет, і використання північнокорейських артилерійських снарядів. Поки що ми знаємо, що у нас є використання у великій кількості іранських дронів», – додав президент.

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі заявили, що отримали достовірну інформацію про передачу росії балістичних ракет від Ірану. Надання військової допомоги Кремлю підтвердив і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного Ірану та у «жорсткій формі» попередило його про наслідки передачі ракет.

Також повідомлялося, що одразу три країни Європи скасовують авіасполучення з Іраном через постачання балістики до росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО