Протягом доби відбулось майже 140 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

За добу вівторка, 17 вересня, на фронті відбулось 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають. Найгарячіша ситуація на Покровському та Курахівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Загарбники задіяли для ударів 494 дрони-камікадзе та здійснили 3338 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку російські терористи один раз штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська.

На Куп’янському напрямку противник упродовж дня 13 разів атакував позиції наших захисників біля населених пунктів Синьківка, Новоосинове, Кругляківка, Андріївка, Колісниківка, Петропавлівка та Лозова. Підрозділи Сил оборони відбили 12 наступальних дій, триває одне боєзіткнення.

На Лиманському напрямку за день російські війська 12 разів атакували українських захисників у районах Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки, Торського і Невського. Також авіація агресора завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по Твердохлібовому.

На Сіверському напрямку ворог двічі штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій у районах Верхньокам’янського та Виїмки. Атаки відбиті, противник успіху не мав.

На Краматорському напрямку українські воїни відбивали шість спроб загарбників просунутись біля Часового Яру, Ступочок, Кліщіївки та Білої Гори. Вісім атак відбито, одне боєзіткнення триває.

На Торецькому напрямку окупанти за підтримки авіації 14 разів атакували наші позиції поблизу Щербинівки, Торецька та Неліпівки. Одне боєзіткнення дотепер триває.

На Покровському напрямку ворог концентрує основні зусилля. Тут, впродовж дня, агресор 34 рази атакував в районах Гродівки, Новоторецького, Орлівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки та Зеленого Поля. 30 атак українські захисники вже відбили, ще чотири боєзіткнення тривають.

На Курахівському напрямку на цей час доби наші захисники відбили 43 ворожих атаки наших позицій. Загарбники намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки та Костянтинівки. Одинадцять боєзіткнень наразі триває.

На Времівському напрямку сьогодні агресор чотири рази штурмував передній край оборони в напрямку Вугледару. Українські воїни зупинили три атаки ворога, на даний час точиться одне боєзіткнення.

На Гуляйпільському напрямку зазнав авіаудару некерованими авіабомбами населений пункт Вербове.

На Оріхівському напрямку відбулося п'ять боєзіткнень у районі населених пунктів Новоданилівка та Щербаки, одне боєзіткнення триває до цього часу.

На Придніпровському напрямку чотири штурмові дії ворога успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, втрати російської армії в Україні становлять 635 тисяч 880 осіб. За останню добу ліквідовано 1020 окупантів.

Видання WSJ повідомляє, що Україна та росія втратили на війні приблизно мільйон людей убитими та пораненими.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО