На атакованому складі в Краснодарському краї рф зберігали північнокорейські ракети - ЦПД

На арсеналі в Тихорецькому районі Краснодарського краю рф, який сьогодні детонував після атаки дронів, зберігали північнокорейські балістичні ракети KN23, а також артилерійські та боєприпаси до «Смерчів».

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО України Андрій Коваленко.

«Демілітаризовано склад в Тихорецькому районі рф. На ньому також зберігали північнокорейські KN23, а також артилерійські та боєприпаси до «Смерч», – написав Коваленко.

Про те, що на складі росія зберігала ракети з КНДР, пише також Defence Express.

«Концентрація боєприпасів на цьому об'єкті могла бути значно більшою та виходити за будь-які норми. Більше того, саме на цю базу звозили частину артилерійських боєприпасів з КНДР. Їх маршрут у січні 2024 року дослідила OSINT-група Frontelligence Insight», – сказано в повідомленні.

Аналітики додали, що саме 719-а база у районі Тихорєцька, разом із складом поряд із селищем Єгорлицьке у Ростовській області та Моздоком у Північній Осетії були місцем зберігання ракет із КНДР.

Нагадаємо, сьогодні вночі БПЛА атакували склад з боєприпасами в Краснодарському краї рф, а також 23-й арсенал Головного управління Міноборони росії.

При цьому 23-й арсенал знаходиться менше ніж за 20 км від Торопця, де днями теж сталася масштабна пожежа з детонацією на 107-му арсеналі ГРАУ. Там на складі зберігалися ракети до С-300, С-400, Іскандери та північнокорейські KN23.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО