У Франції представили новий уряд: хто очолив ключові посади

Президентський палац Франції у суботу, 21 вересня, представив новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Мішелем Барньє.

Про це повідомляє Єлисейський палац та France 24.

Відтепер новий Кабмін Франції став більш «правим», в ному домінують консерватори та центристи. Зазначають, що новий уряд сфокусується на покращенні рівня життя, питаннях безпеки та контролю імміграції, а також захисті навколишнього середовища.

Додамо, що міністром закордонних справ став центрист Жан-Ноель Барро. Він раніше на посаді держсекретаря висвітлював зусилля з протидії прокремлівській пропаганді й є прихильником України. Міністерство внутрішніх справ очолить консерватор Бруно Ретайло, який раніше займався питанням імміграції. Міністром оборони залишився Себастьян Лекорню, а посаду міністра фінансів отримав маловідомий 33-річний Антуан Арман з партії Макрона. Тоді як єдиним лівоцентристським політиком в уряді став міністром юстиції, мова йде про Дідьє Міго.

Ліві опозиційні політики засудили новий склад та оголосили, що кинуть виклик уряду Барньє.

Нагадаємо, 5 вересня Емманюель Макрон призначив Мішеля Барньє новим прем'єр-міністром та доручив йому сформувати новий уряд.

Після цього у французьких містах спалахнули протести. В суботу, 21 вересня, організували близько п'ятдесяти протестних демонстрацій. Учасники акцій звинувачують Макрона в тому, що він відмовився призначати прем’єр-міністром представника об’єднаної лівої коаліції, яка здобула найбільшу кількість депутатів у Національній асамблеї після дострокових виборів на початку липня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО