У Франції знову проходять масові протести проти Макрона та нового прем’єра

Читать на русском
По всій Франції акції протесту організували профспілки, студентські та екологічні організації, а також ліві політичні сили.
reuters.com

У Франції в суботу, 21 вересня, організували близько п'ятдесяти протестних демонстрацій через призначення президентом Емманюелем Макроном прем’єр-міністра Мішеля Барньє.

Про це повідомляє Franceinfo.

Яка ймовірність громадянських заворушень у країнах з найбільшими економіками – аналіз BloombergАгентство Bloomberg оцінило ймовірність громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу.

Як зазначається, акції протесту організували профспілки, студентські та екологічні організації, а також ліві політичні сили, передусім «Нескорена Франція» (LFI).

Вони звинувачують Макрона в тому, що він відмовився призначати прем’єр-міністром представника об’єднаної лівої коаліції, яка здобула найбільшу кількість депутатів у Національній асамблеї після дострокових виборів на початку липня.

Зокрема, масові протести, уже проходять у Бордо, Марселі та Парижі. В останньому організатори заявляли про участь від 20 до 40 тисяч людей, але наразі офіційного підрахунку учасників немає.

Як відомо, 5 вересня Макрон призначив Мішеля Барньє новим прем'єр-міністром та доручив йому сформувати новий уряд.

Раніше прем'єром Франції був Габріель Атталь. Він подав у відставку після парламентських виборів, на яких партія Макрона не змогла здобути більшість.

Нагадаємо, під час виборів у Франції у Парижі спалахнули масові протести. Ми розповідали, як після виборів зміниться склад французького парламенту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: