В Індії спалахнули масові протести: поліція застосувала водомети і сльозогінний газ

Читать на русском
Учасники протесту звинувачують уряд штату у створені небезпечного середовища для жінок, що призвело до загибелі 31-річної лікарки.
Ілюстративне фотоphoto.sf.co.ua

Сьогодні, 27 серпня, в індійській Колкаті відбувається багатотисячний протест на тлі зґвалтування і вбивства лікарки. Мітинг був розігнаний поліцієюза допомогою водометів і сльозогінного газу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як зазначається, тисячі протестувальників у Колкаті у вівторок, 27 серпня, вимагали відставки головної міністерки штату Мамати Банерджі. Демонстранти вважають, що проведення розслідування справи про зґвалтування і вбивство лікарки на початку серпня відбувається неналежним чином.

Крім цього, учасники протесту звинувачують уряд штату у створені небезпечного середовища для жінок, що призвело до загибелі 31-річної лікарки.

Згідно з повідомленням, під час маршу у вівторок співробітники поліції відтіснили демонстрантів, застосувавши сльозогінний газ і водомети. Кілька студентів-активістів були затримані напередодні акції протесту. Затримані звинувачуються у спробі організації масштабного насильства.

Наразі у цій справі затримано одну особу, яка працювала громадським волонтером у місцевій поліції.

Як відомо, 19 серпня тисячі індійських молодших лікарів відмовилися припинити протести, які постійно проходять у країні після зґвалтування і вбивства лікарки на початку місяця.

Нагадаємо, влада Венесуели заявила про перемогу на виборах чинного президента Ніколаса Мадуро. При цьому опитування перед виборами та екзит-поли показували велику перевагу опозиційного кандидата. Після оголошення результатів у кількох містах Венесуели спалахнули масові протести.

А нещодавно у Берліні на мітингу прихильників ХАМАС відбулися сутички, постраждали правоохоронці.

На початку серпня у різних містах Великої Британії почалися масові заворушення. Вбивство трьох дівчаток начебто біженцем викликало сутички між ультраправими та борцями з расизмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: