Дуров заявив, що Telegram буде розкривати IP-адреси та телефони користувачів на запит влади

Telegram передаватиме IP-адреси та телефони порушників правил месенджера відповідним органам за наявності обґрунтованих юридичних запитів.

Про оновлення умов надання послуг та політики конфіденційності повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

Дуров повідомив, що за останні кілька тижнів спеціальна команда модераторів, яка використовує ШІ, зробила пошук у Telegram набагато безпечнішим – весь проблемний контент, який був виявлений, більш недоступний.

«Щоб ще більше утримати злочинців від зловживання пошуком Telegram, ми оновили наші Умови обслуговування та Політику конфіденційності, забезпечивши їхню ідентичність у всьому світі. Ми ясно дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути розкриті відповідним органам у відповідь на обґрунтовані юридичні запити. Ці заходи мають відлякати злочинців. Пошук у Telegram призначений для пошуку друзів та новин, а не для просування незаконних товарів. Ми не дозволимо зловмисникам поставити під загрозу цілісність нашої платформи майже для мільярда користувачів», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, у серпні Павла Дурова було затримано в Парижі. Його звинуватили в шести правопорушеннях, встановили над ним судовий нагляд і заборонили залишати Францію.

Після затримання Дурова Telegram почав співпрацювати із правоохоронними органами не лише Франції, а й інших країн світу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО