В Одесі хлопцю винесли вирок за спалення автівки військового

Київський районний суд Одеси призначив покарання хлопцю, що палив автівки військового, у вигляді року випробувальних робіт.

Про це повідомляє видання «Укрінформ», з посиланням на вирок райсуду.

Згідно з даними справи, 24 липня 2024 року хлопець зі спільником, чия особа наразі не встановлена, сфотографували автівку військових та після погодження обраної цілі з куратором підпалили її. Відеозвіт про скоєне зловмисники відправили замовнику, чия особа наразі також не встановлена.

Як зазначається, за знищення автівки військовослужбовців хлопцям пообіцяли гроші.

Також в матеріалах справи зазначається, що підпалювач має статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройної агресії рф, а його батько — учасник бойових дій. Підсудний сприяв розкриттю злочину та придбав у потерпілого згорілий автомобіль. Також хлопець зробив грошову пожертву ЗСУ.

З огляду на співпрацю зі слідством та каяття у скоєному суд скасував покарання хлопцю у вигляді ув’язнення на 5 років, замінивши його на випробувальний строк терміном на 1 рік.

«Відповідно до затвердженої угоди про визнання винуватості, визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.28, ч.1 ст.114-1 КК України, призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. На підставі ст. 75 ККУ звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік», - йдеться в рішенні суду.

Як відомо, поліція зафіксувала 266 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів з початку року. Загалом пошкоджено близько 300 автівок у різних регіонах України.

Нагадаємо, нещодавно на Полтавщині затримали двох неповнолітніх дівчат, які займалися підпалами авто військових.

А раніше Служба безпеки та Національна поліція затримали у Києві ще п’ятьох поплічників російських спецслужб, які вчиняли підпали авто військових у столиці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО