На Закарпатті затримали чоловіка, який спалив автівки ЗСУ і Червоного Хреста

Служба безпеки України та Національна поліція затримали на Закарпатті агента рф, який підпалив автомобілі Збройних сил України та Товариства Червоного Хреста.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як зазначається, за задумом російських спецслужб серія підпалів мала розхитати суспільно-політичну обстановку в регіоні.

Згідно з матеріалами справи, фігурантом виявився 21-річний переселенець із Вінницької області, який шукав швидких заробітків. У месенджері Телеграм на нього вийшов представник спецслужб країни-агресора і запропонував гроші в обмін на співпрацю.

За вказівкою російських замовників протягом однієї доби чоловік підпалив службовий позашляховик ЗСУ та автомобіль Товариства Червоного Хреста України.

«Розраховуючи отримати грошову «винагороду», фігурант зафіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт російському куратору», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому», щойно він підпалив третю автівку. На місці події у нього вилучили засоби підпалу та мобільний телефон із доказами листування з російськими замовниками.

Як уточнили у спецслужбі, фігурант перебуває під вартою, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, напередодні Київський районний суд Одеси призначив покарання хлопцю, що палив автівки військового, у вигляді року випробувальних робіт.

Як відомо, поліція зафіксувала 266 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів з початку року. Загалом пошкоджено близько 300 автівок у різних регіонах України.

Також нещодавно на Полтавщині затримали двох неповнолітніх дівчат, які займалися підпалами авто військових.

А раніше Служба безпеки та Національна поліція затримали у Києві ще п’ятьох поплічників російських спецслужб, які вчиняли підпали авто військових у столиці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО