Трамп заявив, що «Україна зруйнована» та розкритикував Зеленського

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що Україна «зруйнована», а її народ «мертвий».

Його заяви на передвиборному мітингу у Північній Кароліні цитує Associated Press.

Республіканець стверджував, що Україна мала піти на поступки російському диктатору путіну за кілька місяців до повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. На його думку, навіть «найгірша угода була б кращою, ніж те, що ми маємо зараз».

У своїй промові він представив Україну як країну в руїнах з нестачею солдатів, яка втратила населення через смерті на війні та міграцію.

«Будь-яка угода — найгірша угода — була б кращою, ніж те, що ми маємо зараз. Якби вони уклали погану угоду, було б набагато краще. Вони б трохи поступилися, і всі жили б, і кожна будівля була б ціла… Яку угоду ми можемо укласти? Вона зруйнована. Люди мертві. Країна у руїнах», – заявив Трамп.

Трамп розкритикував особисто Володимира Зеленського за відмову укласти угоду з росією. «Президент України знаходиться в нашій країні, і він робить маленькі брудні наклепницькі заяви на адресу вашого улюбленого президента, мене. Ми продовжуємо давати мільярди доларів людині, яка відмовляється укладати угоду – Зеленському», – цитує його Bloomberg.

Нагадаємо, під час мітингу в Пенсильванії Трамп сказав, що Зеленський хоче перемоги демократки Камали Гарріс на майбутніх виборах президента.

Пізніше він заявив, що США «застрягли» у війні в Україні, і лише його перемога дозволить їм «вийти» звідти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО