Ізраїльські сили ППО збили велику кількість іранських ракет – ЦАХАЛ

Ізраїлю під час атаки Ірану у вівторок, 1 жовтня, вдалося збити велику кількість повітряних цілей. Загалом для удару було задіяно близько 180 балістичних ракет.

Про це повідомляють Times of Israel та Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у Telegram.

Як зазначили військові, протиповітряна оборона під час іранської атаки була «ефективною». При цьому США брали участь у відбитті обстрілу, перехопивши деякі ракети.

«Ізраїльська й американська системи протиповітряної оборони працювали ефективно. Ми вивчаємо наслідки атаки та не хочемо давати ворогу всю інформацію», - заявляє контрадмірал Даніель Хагарі.

ЦАХАЛ уточнює, що є «окремі» влучання в центральній частині Ізраїлю та ще кілька влучань на півдні Ізраїлю.

Зазазначається, що об'єкти ВПС Ізраїлю не постраждали під час атаки, літаки ВПС, системи ППО та управління повітряним рухом працюють нормально.

Згодом у ЦАХАЛ повідомили, що атака завершилася і дозволили населенню країни залишити укриття. Керівництво Ізраїлю заявило, що Іран випустив 180 балістичних ракет. Про загиблих і руйнування наразі не повідомляється.

В ізраїльській армії наголосили, що ця атака матиме для Ірану наслідки.

Водночас, за словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, Іран запустив 200 балістичних ракет по території Ізраїлю. Глава Державного департаменту США підкреслив, що атака Іран на Ізраїль була «абсолютно неприйнятною». За його словами, такі дії Тегерана має засудити весь світ.

Нагадаємо, вчора Іран завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю. Вибухи лунали у багатьох містах країни. ЗМІ повідомили, що Тегеран під час своєї атаки застосував приблизно 500 ракет.

Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю у відбитті масованої ракетної атаки Ірану.

У ніч проти 1 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані проти бойовиків «Хезболли».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО