Гарріс заявила, що не вестиме переговори з путіним без України

Віцепрезидентка, кандидатка у президенти від Демократичної партії США Камала Гарріс заявила, що не стала б зустрічатися з володимиром путіним у двосторонньому порядку, щоб домовитися про врегулювання війни в Україні.

Вона сказала про це в інтерв'ю CBS News.

«У двосторонньому порядку без України, ні (не стала б зустрічатися з путіним – ред.). Україна має мати право голосу щодо свого майбутнього», – зазначила Гарріс.

На питання, як виглядає успіх у припиненні війни в Україні, віцепрезидентка відповіла: «Успіху в припиненні цієї війни не буде, якщо Україна та Статут ООН не братимуть участі у визначенні того, як виглядатиме цей успіх».

При цьому Гарріс ухилилася від відповіді на запитання, чи підтримала б вона вступ України до НАТО. За її словами, зараз потрібно підтримати здатність України захистити себе від росії.

«Це всі питання, які ми вирішуватимемо, якщо і коли це станеться. Прямо зараз ми підтримуємо здатність України захищати себе від неспровокованої агресії росії. Якби президентом був Дональд Трамп, путін би зараз сидів у Києві. Він каже: «О, він може покласти цьому кінець у перший же день». Знаєте, що це означає? Йдеться про капітуляцію», – заявила Гарріс.

Нагадаємо, на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у вересні Гарріс заявила про непохитну підтримку України.

Водночас і після зустрічі з Дональдом Трампом Зеленський заявив, що отримав від нього «дуже пряму інформацію» про те, що він підтримає Україну у війні у разі перемоги на виборах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО