Зеленський підбив підсумки своїх візитів до європейських країн

Президент Володимир Зеленський розповів про результати своїх поїздок до Британії, Франції, Італії та Німеччини.

Заява глави держави пролунала у рамках вечірнього звернення до нації.

«І тут, у Німеччині, і вчора за один день одразу в трьох країнах – Британія, Франція, Італія – я представив лідерам Європи наш План перемоги. Прем’єр-міністру Стармеру, Президенту Макрону, главі уряду Італії Джорджії Мелоні. І сьогодні – у розмові з Олафом. Усі деталі нашої стратегії наближення миру – геополітичні, військові, економічні», – сказав Зеленський.

За його словами, у Лондоні українська делегація обговорила питання далекобійних ударів по території рф. У Парижі Зеленський говорив із Еммануелем Макроном про військову підтримку української армії.

«Італія – дуже принципова позиція Джорджі, чітке розуміння наших мотивів і потреб Європи. Я дякую Олафу за сьогоднішню нашу розмову, всі деталі в Німеччини є – і щодо воєнних аспектів, і щодо геополітичних та економічних. Ми повинні діяти разом – кожен, хто має необхідну силу, необхідний вплив, – щоб гарантувати надійний мир, щоб примусити росію до миру. Але діяти треба зараз, цими місяцями», – сказав він.

Президент додав, що сьогодні Німеччина анонсувала новий пакет оборони для України з системами ППО.

«Ми обговорили з канцлером, якою буде підтримка в цьому році і в наступному – для нас дуже важливо, щоб обсяг допомоги від Німеччини залишався сталим, і це буде сигналом, що і шлях до миру попри все буде впевненим. Обговорили, як більше консолідувати світ для наближення миру», – заявив він.

Зеленський також зазначив, що тепер робота з європейськими партнерами придовжиться на рівні команд, «щоб максимально наповнити кожен запланований крок, і цей наш План має привести до дієвого другого Саміту миру».

Нагадаємо, напередодні президент заявив, що наступний мирний саміт, присвячений питанню завершення війни росії проти України, має відбутися у листопаді.

Глава держави також озвучив бажані терміни закінчення війни з росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО