Справу щодо журналістки Вікторії Рощиної розслідуватимуть за додатковими статтями

У зв'язку з інформацією про смерть української журналістки Вікторії Рощиної в росії, кримінальне провадження, відкрите за фактом її зникнення, докваліфіковано як воєнний злочин, поєднаний з умисним вбивством.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора у п'ятницю, 11 жовтня.

У прокуратурі нагадали, що 10 жовтня в медіа була оприлюднена інформація про смерть української журналістки Вікторії Рощиної, яка незаконно утримувалася російською федерацією.

У звʼязку із цим, кримінальне провадження, розпочате за фактом її зникнення за ч. 1. ст. 438 КК України докваліфіковано частиною 2 ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора здійснюватиме Головне слідче управління Служби безпеки України.

Нагадаємо, Вікторія Рощина зникла у серпні 2023 року під час поїздки на окуповані росією території. У квітні 2024 року росія вперше підтвердила, що незаконно утримує її. Вчора стало відомо, що Рощина померла в полоні, інших подробиць про причини смерті поки що немає.

Влітку знайшли мертвим харківського журналіста Олександра Лапшина, який знаходився у розшуку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО