Франція скликає конференцію для вирішення проблем Лівану

Франція організовує 24 жовтня міністерську конференцію в Парижі для обговорення кризи в Лівані, що виникла через військовий конфлікт між Ізраїлем та «Хезболлою».

Про це повідомив постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр, передає Укрiнформ.

Метою заходу є допомога ліванському населенню та підтримка національних інституцій, зокрема збройних сил.

«У контексті нинішньої кризи Франція організовує конференцію на рівні міністрів у Парижі 24 жовтня, щоб відреагувати на надзвичайні потреби ліванського населення й визначити шляхи підтримки ліванських інституцій, зокрема ліванських збройних сил», – сказав постпред.

У конференції візьмуть участь країни-партнери Лівану, ООН, ЄС та інші організації.

Франція також висловила занепокоєння через атаки Ізраїлю на позиції миротворців UNIFIL у Лівані та закликала до припинення вогню. Рів’єр зазначив, що в складі Тимчасових сил ООН, розгорнутих уздовж «блакитної лінії», що розділяє країну з Ізраїлем, перебуває 700 французьких військовослужбовців

Постпред підкреслив, що Париж закликає до негайного припинення вогню, яке має стати важливим кроком для досягнення політичного врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, ввечері 10 жовтня Армія оборони Ізраїлю завдала ракетного удару по ліванському Бейруту. Відомо про 22 загиблих та 117 поранених.

Також відомо, що нещодавно Ізраїль розгорнув додаткові військові підрозділи біля кордону з Ліваном, що свідчить про намір розширити операцію проти «Хезболли».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО