Агенти ГРУ готували теракт у багатолюдному місці Києва

Служба безпеки запобігла масштабному теракту в Києві, який планувала військова розвідка росії, більш відома як ГРУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 23 жовтня.

За результатами спецоперації затримано двох російських агентів, які мали підготувати саморобний вибуховий пристрій і підірвати його в одному з багатолюдних місць столиці України.

За даними контррозвідки, росіяни хотіли отримати максимальну кількість загиблих серед цивільного населення Києва для поширення панічних настроїв серед громадян.

Для скоєння теракту розвідка рф дистанційно завербувала 20-річну мешканку Запоріжжя, яка шукала легкі заробітки. Після вербування агентка отримала від окупантів інструкції щодо способів виготовлення вибухового пристрою з підручних компонентів.

Згідно з ворожими вказівками, зловмисниця використала два мобільні телефони, до яких потрібно було приєднати детонатор із пластидом, який мала дістати із замаскованої схованки. Його геолокацію окупанти планували скинути дівчині напередодні теракту.

Вона була на зв'язку з кадровим співробітником російського ГРУ, який перебував на тимчасово захопленій частині території Запорізької області.

До співпраці з агресором агентка залучила свого 26-річного співмешканця. Перед скоєнням теракту обидва фігуранти мали виконати завдання російської спецслужби: підпалити кілька одиниць військової техніки ЗСУ у районі Запоріжжя.

Контррозвідники СБУ затримали обох зрадників, коли намагалися підпалити бойову машину піхоти.

Слідчі повідомили їм про підозру у державній зраді, скоєної за попередньою змовою групою осіб за умов воєнного стану. Зловмисники під вартою без права на внесення застави. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше було затримано коригувальника ударів росіян по Києву, а також по Харкову.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО